Intrebarea ta: Care sunt cele mai comune 5 accidentari la munca?

INTRODUCERE:

 

Un accident de munca este o vatamare care are loc in timp ce un angajat isi indeplineste sarcinile de serviciu sau ca rezultat direct al acestor indatoriri. Acestea pot include leziuni fizice, cum ar fi un accident de munca sau o boala profesionala, sau leziuni psihologice, cum ar fi stresul sau anxietatea cauzate de locul de munca.

 

Cele 5 vatamari comune la locul de munca:

1 LEZIUNI LA SPATE

Leziunile spatelui la locul de munca pot fi cauzate de o varietate de factori precum: efort fizic excesiv, ridicarea de obiecte grele, alunecari, impiedicari si caderi, miscari repetitive si vibratii de la unelte.O postura nepotrivita poate de asemenea sa contribuie la leziuni ale spatelui. In plus, pregatirea inadecvata sau protocoalele de siguranta pot creste riscul de ranire a spatelui. Un avocat cu experienta, fara castig – fara plata, te poate ajuta sa primestii conpensatii daca ai leziuni ale spatelui.

 

2 ALUNECARI, IMPIEDICARI SI CADERI

Alunecarile si impiedicarile la locul de munca pot fi cauzate de o serie de factori precum: ingrijirea necorespunzatoare a locului de munca, suprafete neuniforme sau alunecoase, iluminare inadecvata, incaltaminte nepotrivita si obsacole pe trotuar. Alti factori includ: podele umede, covor/mocheta neuniforma sau montate neadecvat, cabluri slabite si intretinerea neadecvata a echipamentelor si utilajelor.

 

3 LEZIUNI PRIN MISCARE REPETITIVA

Leziunile prin miscare repetitiva la locul de munca sunt cauzate de efectuarea aceleasi miscari din nou si din nou, adesea cu forta sau intr-o pozitie incomoda. Acest lucru poate cauza durere, inflamatie si eventual leziuni ale tesuturilor muschilor, tendoanelor si ligamentelor. Factorii de risc pentru leziunile cu miscari repetitive includ efectuarea aceleasi sarcini pentru perioade lungi de timp, utilizand miscari fortate, unelte cu vibratii excesive si lucrul la temperaturi prea ridicate sau prea scazute. Postura neadecvata, pauzele de odihna neconforme, si lipsa de miscare/intindere pot creste riscul de a dezvolta o leziune prin miscare repetitiva.

 

4 LEZIUNI PRIN SUPRASOLICITARE

Leziunile suferite din cauza suprasolicitarii la locul de munca pot fi cauzate de o varietate de factori, precum: utilizarea gresita a utilajelor, repetitie, sau o pozitie inadecvata a corpului. Exemple de activitati care pot conduce la rani prin suprasolicitare includ ridicatul, caratul, impinsul, tragerea, aruncatul si rasucirea obiectelor mult prea grele. Alti factori care pot contribui la acest risc includ lucrul cu unelte inadecvate sau lipsa pregatirii si a instructiunilor.

 

5 LEZIUNI FOLOSIND UTILAJE

Leziunile folosind diverse utilaje la locul de munca pot fi cauzate de o varietate de factori precum: utilizarea gresita a masinariilor, pregatire inadecvata de folosire, utilaje fara sisteme de siguranta si defectuase, intretinerea inadecvata, echipament de protctie insuficient si lipsa controalelor de catre ingineri.

 

ACCIDENTE MAI PUTIN COMUNE LA LOCUL DE MUNCA

Cauzele unui accident la locul de muncă pot fi complexe și variate, de aceea, dacă ești accidentat, timpul de despăgubire se micsoreaza de îndată ce ne poți suna, scrie un mesaj pe WhatsApp sauun e-mail. Mai jos este o lista cu alte cauze de accidentare la locul de muncă:

1 Leziuni musculo-scheletice, cum ar fi entorsele și tulpinile

2 Leziuni prin deformare repetitivă (RSI), cum ar fi sindromul de tunel carpian

3 Leziuni ale spatelui

4 Rani provocate de alunecari si caderi

5 Oboseala ochilor si probleme de vedere

6 Pierderea auzului

7 Stres si epuizare

8 Otrăvire cu substanțe chimice și alte materiale periculoase

9 Expunerea la radiatii

10 Expunerea la temparaturi extreme

 

Cum poate angajatorul tau sa previna aceste accidente comune:

1 Furnizand echipament de siguranță și instruire adecvată – Asigurați-vă că angajații dumneavoastră au echipamentul de siguranță adecvat și că sunt instruiți corespunzător cu privire la modul de utilizare.

2 Stabiliți politici clare de siguranță – Stabiliți politici clare de siguranță care sunt comunicate tuturor angajaților. Asigurați-vă că angajații sunt conștienți de responsabilitățile lor și de consecințele nerespectării regulilor de siguranță.

3 Inspectați regulat mediul de lucru – Inspectați frecvent mediul de lucru pentru a identifica orice pericole care ar putea duce la accidente.

4 Încurajați raportarea condițiilor nesigure – Încurajați angajații să raporteze orice condiții nesigure pe care le observă la locul de muncă.

5 Investește în echipamente de siguranță – Investește în echipamente de siguranță de calitate, cum ar fi ochelari de protecție, mănuși, protecție pentru auz și multe altele.

6 Furnizați în mod regulat instruire în materie de siguranță – Oferiți în mod regulat cursuri de siguranță pentru a vă asigura că angajații dvs. sunt la curent cu cele mai recente protocoale de siguranță.

7 Investește într-o cultură a siguranței – Investește într-o cultură a siguranței prin recunoașterea angajaților care practică obiceiuri de lucru sigure și răsplătindu-i pe cei care depășesc promovarea siguranței.

 

Concluzie: Angajatorul care incalca regulile

Cand angajatorul dvs. incalca regulile de siguranta și vă provoacă vătămări, Claim Today iti spune ca momentul sa faci o plangere este chiar astăzi, avocații noștri fără câștig și fără taxe vă așteaptă pentru a vă asigura că primiți dreptul la despăgubiri pentru vătămare.

Unii angajatori incalca regulile pentru a salva bani dar pot cauza vatamari angajatilor lor in multe feluri. Pentru inceput, ei pot alege sa angajeze persoane fara experienta si fara pregatirea potrivita locului de munca, aceasta poate duce la vatamarea persoanei din cauza lipsei de informatii sau a experientei.

De asemenea, angajatorii pot să nu furnizeze echipament de siguranță adecvat, cum ar fi echipament de protecție, care poate duce la răniri din cauza protecției inadecvate. În plus, angajatorii pot alege să ignore protocoalele sau reglementările de siguranță, ceea ce poate duce la condiții de muncă periculoase.

În cele din urmă, este posibil ca angajatorii să nu întrețină în mod corespunzător echipamentele sau mașinile, ceea ce duce la defecțiuni care pot cauza vătămări grave.

 

Solicitao compensare la locul de muncă, suntem aici pentru tine!